Capocuoco italiano

”Hyvät matkustajat, tervetuloa lennollemme Helsingistä Milanoon”. Näin käynnistyi tämänvuotinen kesälomamme, jota vietimme koko perheen voimin Italiaa kierrellen.

Milanosta matka jatkui nopeasti ja mukavasti vuokra-autolla Italian itärannikolle, Marchen maakuntaan. Alkuloma meni San Savinon seudulla, jossa rentouduimme oman perheen kesken muun muassa Grottamaressa ja Cattolicassa.

Tomaattipasta

Vuokraamamme huvila sijaitsi keskellä vehreitä viiniviljelmiä, joista oli hyvä tankata happamia viinimarjoja lenkkeilyn lomassa. Välillä kokkasimme itse ruokamme, toisinaan poikkesimme paikallisissa trattorioissa nauttimassa niiden antimista. Erityisesti kala- ja äyriäisruoat olivat takuuvarmoja valintoja meren läheisyyden ansiosta.

Spaghetti vongole

Kesän kohokohdat ajoittuivat loman loppupuolelle, jolloin siirryimme Gardajärven upeisiin maisemiin ystävättäremme syntymäpäiviä juhlimaan. Juhlia vietettiin suomalaisten omistamassa Hotel Villa Arcadiossa, joka on 1300-luvulta peräisin olevaan luostariin rakennettu hulppea neljän tähden lomakeskus.

Juhliin valmistautuessamme tulin kysäisseeksi päivänsankarilta, saisinko kokata hotellin keittiössä yhden ruokalajin hänen juhliaan varten. Luvan saatuani tuppauduin sisään, paiskasin kättä keittiöväen kanssa ja kerroin asiani. Yhteinen kieli kokkien kesken löytyi helposti, vaikka keittiömestari oli ranskalainen ja muu henkilöstö italialaisia. Sana sieltä, toinen täältä ja käsillä kovasti huitomalla pääsimme asiassa eteenpäin ja sain esiliinan ylleni.

Kokkipoppoo

Tuttuun tapaan homma karkasi taas lapasesta. Yksi ruokalaji kasvoi viiden ruokalajin menuksi, jonka toteuttamiseen ravintolan viimeisen päälle varustettu keittiö antoi täydet mahdollisuudet. Muun seurueen kierrellässä oliivi- ja viinitiloilla sekä veneillessä Gardajärvellä vietin puolitoista päivää kuumassa keittiössä. Tuona aikana suunnittelimme ja valmistimme ravintolan huikeiden ammattilaisten kanssa rustiikin italialaisen juhla-aterian noin 45 henkilölle. Ilmeisesti onnistuimme myös erittäin hyvin, kun eräskin juhlavieraista kertoi saaneensa elämänsä parasta italialaista ruokaa Italiassa.

Tryffeliä, mozzarellaa ja punajuuripestoaKokemus oli kaikin puolin hieno. Sain uusia ystäviä, opin paljon uusia kikkoja ja varmaan myös Arcadion keittiöväki sai annoksen uusia ajatuksia tulevaisuutta varten. Mielestäni jokaisen kokin kannattaakin aina tilaisuuden tullen ängetä sisään myös vieraisiin keittiöihin, koska sen ansiosta matkailu avartaa taatusti ammattimielessäkin. Oman kokemukseni mukaan keittiöväki kautta maailman ottaa kollegansa hyvin vastaan.

Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.