Trendiallergiat saavat kokin kiehumaan

Tänä päivänä tuntuu, että yhä useammalla ja useammalla ihmisellä on jonkin sortin erikoisruokavalio tai allergia. Ymmärrän kyllä, että monet allergiat voivat aiheuttaa jopa hengenvaarallisia reaktioita, mutta sen seitsemistä erikoisruovalioista saan puolestani itse näppylöitä.

Pannuun ottavat esimerkiksi laktoosi-intolerantikot, joista osa vaatii hylaa ja loput huutavat täysin maidottoman safkan perään. Kokkaa siinä sitten vaikkapa kolmen sortin kermakastikkeita yhdelle seurueelle, jos ehdit. Et muuten ehdi! Tämän päivän hektisessä keittiössä aika on kortilla, jolloin koko poppoo saa eteensä laktoositonta korvikekastiketta. Toisin sanoen kaikki syövät kliinistä ruokaa vailla luonnollisten raaka-aineiden aitoa makua.

Erilaiset trendiallergikot ja muut ruoka-ainerajoitteiset tekevät siis keittiön elämästä vaikeaa ja pakottavat muutkin syömään omien, itsekkäiden vaatimustensa mukaista ruokaa. Itsekkäiden siksi, että esimerkiksi laktoosi-intolerantikko voi ehkäistä vaivansa nappaamalla pikku pillerin ennen ruokailua, jolloin hän voi huoletta syödä vaikka aitoa kermaa aidossa voissa haudutettuna. Olisiko iso vaiva, häh?! Kenties asianomainen huomaisi samalla, kuinka ruokakin alkaisi taas maistua paremmalta…

Omalle kohdalleni sattui taannoin tilaisuus, jossa kokkailimme päivällistä  120:lle ihmiselle. Etukäteen tästä joukosta peräti 36 ilmoittautui ruoka-ainerajoitteiseksi ja yhteensä heillä oli 20 erilaista rajoitetta tarjottavien ruokien suhteen. Laskekaapa siitä alan ammattilaiset, miten illan työmäärä kasvoi verrattuna saman joukon ruokkimiseen ilman rajoituksia. Ja kaiken lisäksi tarjoiluvaiheessa moni ei edes muistanut, minkä allergian perusteella oli ruoka-ainerajoitteiseksi ilmoittautunut!

Kun huutomerkkien määrä tekstissä alkaa lisääntyä, on aika lopettaa tämä purkaus ennen varsinaisia voimasanoja. Tuntuu vaan, että kun nämä ruokarajoitteiset ihmiset pitävät kovaa meteliä itsestään, niin kaipa joukkoon yhden kokin ylikiehahtanut puheenvuorokin mahtuu. Näin nätisti sanottuna.

Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

211 vastausta artikkeliin Trendiallergiat saavat kokin kiehumaan

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.