Koko Vuoden Grillauskirja nyt kirjakaupoissa!

Nyt se on valmis ja kaupoissa! Vuoden päivät meni sitä tehdessä, mutta olihan se kaiken vaivan arvoista. Kyse on tietysti toukokuun alussa julkisuuteen saatetusta Koko Vuoden Grillauskirjasta, minkä ansiosta allekirjoittanutta saa vastedes tituleerata myös keittokirjailijaksi.

Innostuneen vastaanoton saanut kirja kertoo nimensä mukaisesti siitä, että grillaus ei ole vain kesäkauden hommia, vaan hiilien hehkussa ruokaa voi vallan mainiosti valmistaa ympäri vuoden. Oma grillauskauteni alkaakin joka vuosi heti tammikuun 1. päivänä ja jatkuu aina joulukuun viimeiseen päivään asti. Säästä riippumatta, tuulessa ja tuiskussa yhtä lailla kuin auringon porottaessa ja ukkosen paukkuessa.

Kirjan julkistusta juhlistettiin asiaan kuuluvin menoin

320-sivuista kirjaa on hehkutettu suomalaisena grillausraamattuna ja mikäpä siinä. Ideana oli alunperinkin levittää ympärivuotisen grillauksen ilosanomaa suomalaisten keskuuteen, sinivalkoisin silmin katsoen. Sitä silmällä pitäen on laadittu niin kirjan reseptit kuin sinne tänne sijoitetut pikku vinkit – grillaajan kymmenen käskyä mukaan lukien. Raaka-aineet löytyvät pääosin mistä tahansa ruokakaupasta ja selkeiden ohjeiden ansiosta jokamiesluokan grillaajakin pääsee helposti onnistuneeseen lopputulokseen.

Kotigrillaajan apuna ja inspiraation lähteenä toimivat myös kirjan kuvat, jotka ovat hovikuvaajani Roni Lehden taattua työn jälkeä. Ronin lisäksi kirjatiimiin kuului myös Henry Lepist, joka apukokin töiden lisäksi kantoi päävastuun myös kaikista järjestelyistä raaka-aineiden ja tarvikkeiden roudaamisesta lähtien. Henry oli korvaamaton apu myös reseptien kirjoittamisessa ja varmistamassa, että jokainen ainesosa on varmasti listattu resepteihin mukaan.

Roni ja Henry kuvaushommissa viime talvena.

Roni ja Henry kuvaushommissa viime talvena.

Kuten edellä jo mainitsin, on uusi kirja otettu hyvin vastaan. Ensimmäinen 2500 kirjan painos on mennyt kuin kuumille kiville ja toinen painos pyörii painokoneissa tuota pikaa. Selkeää tarvetta suomalaisista lähtökohdista ammentavaan grillauskirjaan on ilmeisesti ollut. minkä kustantajani readme.fi on pannut myös tyytyväisenä merkille. Sen ansiosta olemmekin sopineet jo kahdesta uudestakin kirjaprojektista. Niiden aiheet pidämme kuitenkin vielä toistaiseksi salassa, mutta koko tiimi on jo aivan liekeissä viemässä ideoita eteenpäin.

Grillauksen ilosanomaa Radio Cityn kuulijoille ja juontajakaksikolle Honkanen & Kinaret.

Grillauksen ilosanomaa Radio Cityn kuulijoille ja juontajakaksikolle Honkanen & Kinaret.

Seuraavia opuksia odotellessa toivon, että Koko Vuoden Grillauskirja löytää tiensä mahdollisimman monen kodin keittokirjastoon tarjoten sytyttäviä ideoita ja inspiraatiota ympärivuotiseen nautiskeluun grilliherkkujen parissa. Tutustu ja osta omaksi!

Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin Koko Vuoden Grillauskirja nyt kirjakaupoissa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.