Kulinaarista ilosanomaa Joensuuhun

Local Bistro halusi tuoda iloa marraskuiseen Joensuuhun ja mikäpä ihmistä enemmän ilahduttaisi kuin hyvä ruoka. Kanssamme kulinaarista ilosanomaa julistamaan kutsuimme hyvän ystäväni Pekka Terävän, jonka mukana Pohjois-Karjalan pääkaupunkiin matkasi Olo Groupin juomapuolta mestaroiva Kim Moliis.

Pekka Terävä, AP Jeskanen ja allekirjoittanut

Misaaminen aloitettiin torstaiaamuna Pohjois-Karjalan ammattiopiston keittiössä. Mukana oli kahdeksan koulun oppilasta sekä kaksi opettajaa, jotka olivat kovasti innoissaan päästessään painamaan hommia Suomen kovimman kokin kanssa. Valmistelut jatkuivat vielä perjantaina aamupäivällä, minkä jälkeen kuskasimme työn tulokset opistosta parin korttelin päässä sijaitsevaan Local Bistroon.

Kattauksia oli viikonlopun ohjelmassa kolme, yksi perjantaina ja kaksi lauantaina. Jokainen oli loppuunmyyty ja tulijoita olisi ollut enemmänkin, jos tilat olisivat antaneet myöten. Tarjolla oli sekä viiden että seitsemän ruokalajin menut, joista isomman otti kahdeksan asiakasta kymmenestä. Aterioinnin aikana toimimme Pekan kanssa salikokkeina kastikkeita tarjoillen ja asiakkaiden kanssa jutustellen.

Terävä-viikonlopun tiimiä työn touhussa.

Vastaanotto oli innostunut ja annosten rinnalla kehuja keräsivät myös Kimin menun rinnalle valitsemat viinipaketit. Joensuulaisten mielestä viikonlopun tapahtuma toi kaivatun piristysruiskeen kaupungin ravintolasceneen, jossa asiakkaiden mukaan ei yleensä tapahdu mitään.

Hyvästä vastaanotosta ilahtuneina päätimme saman tien, että Local Bistrossa tapahtuu varmasti jatkossakin. Vastaavia spesiaaliviikonloppuja varten olemme jo kyselleet vierailevia mestareita ja innostusta tuntuu löytyvän sieltäkin suunnalta. Kannattaa olla kuulolla ja seurata Local Bistron verkko- ja facebook-sivuja, joilta tieto uusista tapahtumista ensimmäisenä löytyy.

Siihen asti nöyrimmät kiitokset kaikille mukana olleille asiakkaille, Pekalle ja Kimille, Pohjois-Karjalan ammattiopistolle sekä Local Bistron omalle väelle. Teitte viikonlopusta loistavan!

Hienoa työtä koko jengiltä, kiitos! Etualalla viiniguru Tom Moliis.

PS. Pari viikkoa sitten pompsahti kirjakauppojen hyllyille minun ja Henri Lepistin tuore Arjen luksusta -keittokirja. Kirjassa virittelemme tuttuihin kotiruokiin uutta twistiä ja luksusta muutenkin kuin kermaa ja voita lisäämällä. Käyhän selaamassa ja osta vaikka joululahjaksi!

Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin Kulinaarista ilosanomaa Joensuuhun

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.