Uutta kohti Aasian kautta!!

Maaliskuun alkajaisiksi käytiin vauhdittamassa HKScanin rypsipossun vientiä Kauko-Itään. Reissu lähti mainiosti käyntiin, kun Finnairin koneeseen noustuamme meidät ohjattiin ihan oikeille business-luokan paikoille. Ensi kertaa elämässä kohdalle osuneesta tilaisuudesta innostuneena otinkin sitten lentomatkasta kaiken irti. Vetäisin viiden ruokalajin ateriat aperitiiveineen ja viineineen ja nautin uuden koneen hierovista penkeistä sekä ruokatorkuista mukavilla vuodeistuimilla.

Rentouttavan matkanteon jälkeen laskeuduimme kiertueemme ensimmäiseen kohteeseen Tokioon. Edessä olivat Aasian suurimmat, Foodex Japan -ruokamessut ja muutama elintarvikealan japanilaisille vaikuttajille suunnattu tapahtuma hulppeassa Happo-En -juhlaravintolassa. Menun olin laatinut valmiiksi jo Suomessa, joten kutsuvieraat pääsivät maistelemaan mallasglaseerattua possunniskaa sekä perinteisiä suomalaisia makuja kuten savusuolaa ja kuusiöljyä. Itse en saanut paikallisten säännösten takia kokkaamiseen osallistua, vaikka viimeisenä iltana onnistuin kokin takki päällä keittiöön luikahtamaan. Hyvin näyttivät hommat sujuvan ilman minuakin, maut osuivat kohdalleen ja vieraille jäi varmasti suuhun hyvä maku suomalaisesta porsaanlihasta.

Estradilla julistamassa suomalaisen rypsoporsaan ilosanomaa. Kuva: Food from Finland.

Tokiosta Food from Finland -organisaation järjestämä kiertueemme jatkui Etelä-Korean pääkaupunkiin Souliin. Pääpaikkana siellä oli Lotte Hotel Soeul, jonka keittiössä hääri viitisenkymmentä kokkia rakentamassa jättibuffaa eri maiden erikoisuuksista. Oli todella mielenkiintoista seurata sivusta paikallisten ruoanvalmistusta ja raaka-aineiden kirjoa, johon Suomesta tuomamme raaka-aineet toivat oman eksoottisen lisänsä. HKScanin rypsipossu oli Koreassakin melkoinen suksee. Tekemämme ruoka teki buffasta kauppansa niin hyvin, että iso osa vieraista ei muuta jaksanut enää maistellakaan. Pork and beer -teemalla toteutettua tapahtumaa kunnioitti läsnäolollaan myös maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen.

Hiukan mallia matkan tarjoiluista Kuva: Food from Finland.

Buffanteosta päästyä teki jo mieli lähteä itsekin syömään – korealaisittan, tottakai. Suomen Soulin suurlähetystön keittiöstä vastaavan Arto Uusitalon kanssa suuntasimme kaupungille, josta löytyi Ikean kokoluokkaa edustava kalatori. Kolmikerroksisesta rakennuksesta löytyi vaikka minkälaisia meren antimia, joista osa oli minullekin täysin tuntemattomia. Aikamme ihmeteltyämme poimimme evääksi isokokoisen kuningasravun, satsin kampasimpukoita sekä mustekalaa. Niiden kanssa marssimme kalatorin yläkerrassa sijaitsevaan ravintolaan, jossa kokit valmistivat ne meille erinomaiseksi ateriaksi. Mustekalasta he loihtivat sashimin, joka oli todella herättävä kokemus. Eteemme tuotiin näet lautasellinen raakoja, pieniksi pätkittyjä lonkeroita. Tunne oli jotenkin outo, kun lonkeroiden imukupit tarttuivat syödessä kiinni poskiin eikä nielemisestä meinannut tulla mitään. Ikimuistoinen ateria siis.

Padallinen mustekalaa, tällä kerralla kypsennettynä.

Ikimuistoisiksi jäävät myös viimeiset kuusi ja puoli vuotta HKScanin leivissä. Niiden aikana HKScan Pro kehittyi edelleen vahvaksi ja arvostetuksi liha-alan toimijaksi ja hyvän ruoan ammattilaisten luottokumppaniksi. Vuosien varrella sain tehdä yhteistyötä niin HKScanin omien osaajien kuin huikean hienojen asiakkaiden kanssa sekä kokea lukuisia hienoja hetkiä erilaisissa tapahtumissa. Kiitos ja kumarrus teille kaikille näistä upeista vuosista ja tapaamisiin taas uusissa merkeissä!

Kiitos, ja kippis!

Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.