Kokki ja kumppanit olympiahuumassa

Innokkaana penkkiurheilijana olin enemmän kuin innoissani, kun elokuussa tuli tilaisuus poiketa Lontoon olympialaisissa. Lontoo toki on tuttu ennestään, mutta olympialaisten seuraaminen paikan päällä oli ainutkertainen kokemus.


Kisamatkan aikana kävimme läpi monipuolisen kattauksen urheilulajeja jalkapallosta nyrkkeilyyn ja lentopallosta painiin. Kolmena iltana istuttiin myös yleisurheilustadionin katsomossa, jossa reissun yhdeksi kohokohdaksi nousi miesten 100 metrin pikajuoksun finaali. Taisi olla peräti kaikkien aikojen kovatasoisin finaali, kun Usain Boltin voittoaika jäi vain viisi sadasosaa maailmanennätyksestä ja kuusi muutakin miestä pinkoi matkan alle kymmenen sekunnin.

Järjestelyt Lontoossa pelasivat mainiosti. Etukäteen pelättyjä ruuhkia ei ollut, vaan esimerkiksi metrolla liikkuminen oli nopeaa ja vaivatonta. Metroasemilla oli myös vapaaehtoisia oppaita neuvomassa turisteja oikeille reiteille. Kun myös kisakatsomoissa oli iloinen ja hyvä fiilis, niin eipä urheilun suurtapahtuma voisi paremmin onnistua.

Tuttuun tapaan reissasimme taas yhtä paljon hyvän ruuan kuin muiden houkutusten perässä. Lontoon ravintoloista yksi suosikkejani on aiemminkin kehumani Roka, jossa nautimme kahdentoista ruokalajin maistelumenun. Upeaan kokonaisuuteen sisältyi niin sushia, sashimia, sinipallasta ja lammasta kuin muitakin herkkuja aina hummeriin asti. Yksi hauska erikoisuus oli ravintolan tapa tarjoilla tuoretta wasabia, jonka tarjoilija raastoi hainnahkaraastimella jokaiselle erikseen.

Japanilaiskeittiön keveyttä tasapainotimme pihviravintola Hawksmoorissa. Jo nettisivuillaan Hawksmoor varoittelee pihviensä koosta, mutta me emme siitä pelästyneet vaan pistimme vielä paremmaksi. Koko kymmenen äijän köörille tilasimme tosin vain neljä pihviä, mutta kokoa niillä oli sitäkin enemmän. Esimerkiksi T-luupihvillä oli painoa peräti 1,2 kiloa ja lihaa taisimme pistellä kupuihimme yhteensä noin seitsemän kiloa!

Hawkmoorin visiitti oli ensimmäinen kerta, kun harrastin pihviruokailua sosiaalisena syömisenä, mutta ei varmaankaan viimeinen. Lihat olivat ensiluokkaista brittiläisen Longhorn-alkuperäiskarjan luomulihaa, joka on jäljitettävissä yorkshirelaiselle tilalle. Puuhiiligrillissä kypsytetyt fileet oli leikattu tarjolle hienosti ja jokaisen oli helppo poimia tarjottimilta omat suosikkipalansa. Upean aterian jälkeen oli helppo ymmärtää, miksi muun muassa Esquire- ja The Times-lehtien ravintolakriitikot ovat kehuneet Hawksmoorin pihvejä maailman parhaiksi.

Lopuksi hiukan lihatietoutta Hawkmoorin nettisivuilta (joilta myös ylläoleva kuva), katso video tästä.

 

Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.