Lontoon skidit taitavat myös hyvän ruoan

Tuskin olin syyskuisesta Pearl Jamin keikasta toipunut, kun ilmatie vei taas ulkomaille. Tällä kertaa kohteena oli Lontoo ja matkan aiheena tyttäremme palkitseminen puolen vuoden karkkilakosta. Reissussa oltiin siis Emmin ehdoilla, joten käyntikohteiden valinnassakin valta oli pääosin 12-vuotiaan varhaisteinimme hyppysissä. Madame Tussaudin vahakabinetin rinnalla tanssin harrastajamme Lontoon matkan suuri kohokohta oli tanssitunti teeveestäkin tutulla Pineapplen studiolla.

Vaimoni Sadun ja Emmin kierrellessä kaupunkia shoppailun merkeissä pääsin itse maistelemaan Lontoon ravintolamaailman tämänhetkisiä tuulia. Japanilainen ruokakulttuuri oli juuri nyt vahvasti edustettuna ja mikä mukavinta, niin tarjolla oli kaikkea muutakin kuin sushia. Japanilainen ruokakulttuurihan on loppujen lopuksi hyvin rikas niin raaka-aineiltaan kuin valmistustavoiltaan.

Japanilaisista ravintoloista jäivät mieleen erityisesti Sohossa sijaitseva Roka ja Harrodsin kulmilta löytyvä Zuma. Kumpikin tarjoaa mutkatonta tunnelmaa upeassa miljöössä, jossa kokit työskentelevät salin puolella kuumuutta hehkuvien robata-grilliensä ja sushitiskiensä ääressä. Omassa sarjassaan hauska ravintola oli myös Koya, jonka koko menu perustuu tavallisia nuudeleita paksumpiin udon-nuudeleihin. Pienen ja yksinkertaisesti sisustetun ravintolan suosio oli suuri, sillä kaikki paikat olivat jatkuvasti käytössä.

Briteissä käydessä piti toki poiketa tarkastamassa myös paikallisten julkkiskokkien tämänhetkinen taso. Sekä Gordon Ramsayn Bread Street Kitchen että Jamie Oliverin Barbecoa ovat kumpikin paratiiseja erityisesti liharuoan ystäville. Päivän trendin mukaisesti näissäkin on keittiö tuotu salin puolelle, minkä ansiosta ruoanvalmistuksesta on tullut yksi osa ravintoloiden tarjoamaa kokonaiselämystä.

Ramsayn ravintolassa lihat paistetaan Suomeenkin tuloaan tekevissä Josper-uuneissa, joissa lihalle aromia antaa uunin pohjalla palava aito puuhiili. Paistuvan lihan tirinä ja uuneista pursuavat tuoksut valmistavat asiakasta tulevaan makuelämykseen samalla kun aika kuluu mukavasti kokkien työskentelyä seuratessa. Jamie Oliverin ravintolan erikoisuutena on puolestaan oma lihakauppa, josta saa laatulihoja omien toivomusten mukaan leikattuna.

Gordon Ramsay Bread Street

Julkkiskokkien paikoista tutuksi tuli myös Fat Duckista tunnetun Heston Blumenthalin Dinner. Siellä ehdin valitettavasti nauttia vain kylmän lautasen, mutta paikka näytti todella houkuttelevalta. Dinnerin plussaksi on laskettava sekin, ettei hintoja ole siellä ammuttu yli. Sijainti Lontoon arvostetuimpiin hotelleihin kuuluvan Mandarin Oriental Hotelin yhteydessä ja Blumenthalin nimi mahdollistaisivat paljon raaemmankin hinnoittelun.

Tämänkertaisten ravintolavierailujen ykköskohteeksi nousi kuitenkin espanjalainen tapasravintola Barrafina. Vain 23-paikkaisen Barrafinan kaikki paikat sijaitsevat ravintolan baaritiskillä, jonka takaa kokit tarjoilevat niin perinteisiä kuin omaan tapaansa tuunattuja tapaksia. Mainioiksi supliikkimiehiksi osoittautuneet kokit juttelivat rennosti asiakkaiden kanssa kertoen eri ruokalajeista, niiden raaka-aineista ja valmistuksesta.

Jutustelun lomassa ehdin myös nautiskella monenlaisista herkuista. Makkaroista mieleen jäi erityisesti morcille iberica -verimakkara, joka tarjoiltiin paistettujen viiriäisemunien kera. Huikea makuelämys oli myös Jamon de Jacubo, jota Barrafinan kokit eivät suotta mainostaneet maailman parhaaksi kinkuksi. Kun paikan viini- ja olutvalikoimakin istui tapas-tarjontaan, niin Barrafina päivitti mennen tullen jopa kahden Michelin-tähden ravintolat. Suosittelen!

 

 

Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

3 vastausta artikkeliin Lontoon skidit taitavat myös hyvän ruoan

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.