Ruokaa ja taidetta myrskyn silmässä

Keittiömestari Pekka Terävän Food Campin ideoimaa taidetta ja kulinarismia yhdistelevää Food & Art -tapahtumaa vietettiin taas Mäntässä 25-28. elokuuta.

Kolmatta kertaa järjestetyn tapahtuman illallistarjoiluista vastasivat kansainvälisesti tunnetut ulkomailla työskentelevät suomalaismestarit. Australiasta asti paikalle saapui Pasi Petänen, Havajilta Göran Streng, Hongkongista Eric Räty, Englannista Helena Puolakka ja Ruotsista Tommy Myllymäki. Monesti palkittua ja kansainvälistä mainetta kerännyttä joukkuetta täydensivät oma Bocuse d’Or -edustajamme Eero Vottonen Vuoden Kokki 2015 Toni Kostianin kera.

Keittäjät valmiina palvelukseen. Vasemmalla Leppäsen Janne HKScanilta.

Keittäjät valmiina palvelukseen. Vasemmalla Leppäsen Janne HKScanilta.

Edustavan mestaritiimin tehtävänä oli ammentaa inspiraatiota Serlachius-taidemuseo Göstan kesänäyttelystä ja valmistaa sen pohjalta ikimuistoinen ateria illallisvieraille. Jokainen mestari sai työpöydälleen yhden brittitaiteilija Mark Wallingerin teoksen ja rakentaa siitä oman näkemyksensä mukaisen annoksen.

Kuten arvata saattaa, illallinen oli yllätyksellinen yhdistelmä taidetta ja ruokaa. Täydellisen aterian lisäksi vieraat pääsivät opastetulle kierrokselle taidemuseon näyttelyyn sekä saivat nauttia balettia ja hiphoppia yhdistelleestä tanssiesityksestä.

Food & Art 2016

Food & Art 2016

Hienosti sujunut ilta oli varmasti jokaiselle vieraalle unohtumaton elämys, mutta kaikkein ikimuistoisin se oli varmaan kolmannelle illalliselle osallistuneille. Suomea ravistellut Rauli-myrsky vei näet sähköt koko Mäntästä juuri ennen illallista. Keittiömestarit tiimeineen näyttivät kuitenkin luovuutensa ja pelastivat illan tyylillä. Lämpimät ruoat valmistettiin ulkona grillissä ja ravintola valaistiin lämmintä tunnelmaa luovilla kynttilöillä. Kaikki sujui lopulta hienosti ja vieraat saivat kokea huikeamman elämyksen kuin odottivatkaan.

Food & Art 2016

Food & Art 2016

Loppuunmyytyjen illallisten lisäksi Food & Artissa oli tänä vuonna tarjolla paljon muutakin. Gustaf-museossa pidetyillä ”Gustaf goes poetry – or not” -illallisilla tarjoiltiin vieraille lihaisaa runoutta ja tunteikasta ruokaa. Kahdeksan ruokalajin illallisen takaa löytyivät Ravinteli Berthasta tutut keittiömestarit Pekka Salmela ja Mika Roitio.

Berthan pojat grilliä virittelemässä.

Berthan pojat grilliä virittelemässä.

Lisäksi Taidemuseo Göstan Kivijärvisalissa oli päivittäin avoinna Food Market, jossa tarjoiltiin huippuluokan italialaisia ruokatuotteita maisteluannoksina. Pastaa, risottoa ja antipastoja sekä muita saapasmaan herkkuja kokkasi Pekka Terävä, joka sai seurakseen parina päivänä myös Michelin-tähdellä palkitun Christina Bowermanin Italiasta.

Monipuolinen ja hieno ruokatapahtuma Pekan organisoimana taas kerran. Oli ilo olla mukana tiimissä ja nähdä mestarien hyödyntävän luovasti HKScanin tuotteita, kuten rypsiporsasta ja marmorihärkää. Nähtäväksi jää, mitä Pekka tiimeineen keksii ensi kesän Food & Art -tapahtumaan.

Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.