Hyvä ruoka tähdittää kesän tapahtumia

Suomen kesä on täynnä mitä erilaisimpia tapahtumia, joista maukkaimpia ovat varmasti erilaiset ruokatapahtumat. Niiden joukkoon mahtuu niin pieniä paikallisia maalaismarkkinoita kuin kansainvälisyyttä henkiviä gourmet-tapahtumia. Omat festivaalinsa ovat saaneet myös monet suomalaiset raaka-aineet, kuten esimerkiksi varhaisperunat, saariston silakat, avomaan kurkut ja vaikkapa mansikat. Ruokafestivaalien tarjontaa täydentävät lukuisat olueen ja viiniin keskittyvät tapahtumat.

Vaikka kesä alkaa olla jo puolivälissä on ruokaharrastajilla edessä vielä monta mielenkiintoista käyntikohdetta eri puolilla Suomea. Valitse vaikka näistä:

Pop Up Ravintola Kipinä 7.7.-8.8. Kustavi

Turun saariston luonnonkauniissa Kustavissa sijaitseva monitoimikeskus Kipinä muuntautuu viidettä kertaa pop up -ravintolaksi ja taidenäyttelyn pitopaikaksi. Eri maiden huippukokit tulkitsevat saariston parhaista raaka-aineista koostuvaa ruokakoria ja loihtivat siitä ainutlaatuisia neljän ruokalajin kattauksia. Lisätiedot tästä.

Petteri Luodon marmorihärkää Kustavin Kipinässä.

Petteri Luodon marmorihärkää Kustavin Kipinässä.

Dinner in the Sky 2.-7.8. Helsinki

Helsingin Rautatientorille saapuva Dinner in the Sky -kiertue tarjoaa unohtumattomia fine dining -elämyksiä kaupungin kattojen yllä. Ammattilaisten tiimi nostaa 22 vieraan pöydän 50 metrin korkeuteen, jossa vieraat pääsevät nauttimaan ystäviensä ja sukulaistensa kanssa ainutlaatuisen aterian. Tarjolla on samppanjanostoja sekä huippukokkien valmistamia lounaita ja illallisia.  Lisätiedot tästä.

Herkkujen Suomi & Syystober 18.-20.8 Helsinki

Rautatientorilla järjestettävä Herkkujen Suomi tarjoaa tilaisuuden tutustua lähi- ja luomuruokaan kokoamalla yhteen tuottajia eri maakunnista ympäri Suomea. Tapahtuma nostaa esiin kotimaisen ruoan tuotannon ja alkuperän makujen kautta. Osana tapahtumaa järjestetään myös olueeseen erikoistunut Syystober-olutjuhla. Lisätiedot tästä.

Herkkujen Suomi valloittaa Rautatientorin elokuussa.

Suuret Oluet – Pienet Panimot 25.-27.8. Jyväskylä

Oluen ystävien perinteinen suurtapahtuma saapuu ensi kertaa Jyväskylään.  Vuonna 2015 ruokakulttuuripalkinnon saaneen festivaalin pääosassa ovat pienpanimoiden oluet, siiderit, long drinkit, tisleet ja virvoitusjuomat. Tarjolla on yli 100 erilaista panimotuotetta ja monipuolista kotimaista ruokaa panimojuomien kyytipojaksi. Lisätiedot tästä.

Suuret Oluet – Pienet Panimot kokosi 8000 oluen ystävää Tampereelle.

Suuret Oluet – Pienet Panimot kokosi 8000 oluen ystävää Tampereelle.

Costa Food Festival 26.-28.8. Naantali

Uusi Naantali Costa Food Festival -tapahtuma nostaa festivaalin pääosaan hyvän ruoan eri muodoissaan. Tapahtuma tarjoaa muun muassa street food -elämyksiä ja ruokateeman mukaan toteutettuja ohjelmanumeroita moneen makuun. Festivaalin keskipisteenä toimivat Kaivotorin ympäristö ja lukuisat kahvilat ja ravintolat vanhan kaupungin alueella. Lisätiedot tästä.

Maan Maut 27.-28.8. Fiskars

Jo seitsemättä kertaa järjestettävä pientuottajien yhteinen toritapahtuma tarjoaa kävijöille mahdollisuuden tutustua sekä paikallisiin että muualta Suomesta tuleviin huippuraaka-aineisiin. Tarjolla on pientuottajien lihaa, kalaa, makkaroita, vihanneksia, viljaa, marjoja, hedelmiä, säilykkeitä, hunajaa ja paljon muuta! Lisätiedot tästä.

Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.