CHIL-DISH toi tulevaisuuden mestarit Oloon

Mitä tapahtuu, kun lapset päästetään suunnittelemaan astioita ja kokkaamaan ykkösrivin keittiömestareiden kanssa niistä tarjottavia aterioita? Jonkun mielestä koossa saattaisivat olla katastrofin ainekset, mutta Food Camp Finlandin järjestämä CHIL-DISH-projekti kumosi tuollaiset ajatukset kertaheitolla.

Kahden muotoiluammattilaisen – Anna van der Lein ja Kristos Mavromostoksen – ideoima projekti käynnistyi viime syksyn Helsinki Design Weekilla, jonne lapsille kävi kutsu tulla suunnittelemaan ”maailman hienoin astia”. Huikeita ideoita ja piirroksia tuli satamäärin, joista kymmenen pikku designerin suunnitelmat etenivät 3D-tulostuksen kautta aina valmiiksi astioiksi saakka.

Mayan luonnos ja valmis pastakulho.

Mayan luonnos ja valmis pastakulho.

Lauantaina 12.3. kaikki kymmenen lasta saapuivat Olon keittiöön, jossa projekti huipentui yhteiseen kokkauspäivään tapahtumaan kutsuttujen keittiömestarien kanssa. Omaksi parikseni osui huippulahjakas Maya, jonka kanssa suuntasimme ihan ekaksi ostoksille Vanhaan kauppahalliin ja Kauppatorille. Ostoskierroksen jälkeen palasimme takaisin Oloon ja aloitimme aterian valmistamisen.

Maya oli astiaa suunnitellessaan ajatellut siitä pastakulhoa ja sen mukaan mentiin. Iloisen ja eläväisen Mayan kanssa päädyimme perinteiseen spaghetti bologneseen, jonka valmistus sujui Mayalta kuin vanhalta tekijältä. Michelin-tähdellä kruunatussa keittiössä emme kuitenkaan voineet tyytyä mihinkään perusbologneeseen, vaan viritimme siitä yhteistuumin oikean gourmet-version tuoreella parsalla ja mozzarella di bufalalla aateloituna. Hienosti suunnitellun astian ansiosta saimme katettua mukaan myös raikkaan salaatin, jonka kanssa kokonaisuudesta tuli aivan täydellinen, mikä myös maistelussa todettiin.

Hienosti toimii, sekä astia että ruoka.

Hienosti toimii, sekä astia että ruoka.

Minun lisäkseni lasten kanssa ruokaa valmistamassa olivat Food Camp Finlandin primus motor Pekka Terävä (Olo Catering), Jari Vesivalo (ravintola Olo), Ilja Bjors (ravintola Juuri), Ilkka Lääveri (ravintola Emo), Jarmo Laitinen (ravintola Gagu), Sasu Laukkonen (ravintola Chef & Sommelier) ja Mikko Kaukonen (Olo Catering) sekä Suomen Bocuse d’Or -edustuskaksikko Eero Vottonen ja  Miikka Manninen.

Nykyiset ja tulevat mestarit yhteispotretissa.

Nykyiset ja tulevat mestarit yhteispotretissa.

Kaikille mukana olleille CHIL-DISH oli elämyksellinen tapahtuma, jonka kaltaisiin osallistuu aina mielellään. Lasten kanssa kokkaaminen on huippuhauskaa ja jos samalla saa heidän kokkauskipinänsä syttymään täyteen roihuun, niin mikäs sen parempi. Lapsissa on suomalaisen keittiön ja ruokakulttuurinkin tulevaisuus!

Mayan kanssa oli ilo kokata.

Mayan kanssa oli ilo kokata. Kiitos 🙂

Tästä voit katsoa videon tapahtumasta.

 

Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.