Lapin taikaa mestarien kesken

Helmikuu käynnistyi viikonloppuvisiitillä napapiirille, jossa juhlittiin Suomen Keittiömestarit ry:n liittopäiviä. Joka toinen vuosi järjestettävä tapahtuma sisältää sekä vapaata hauskanpitoa että virallisempaa ohjelmaa.

Perjantai-iltaa vietettiin kuitenkin Rovaniemen markkinoiden hengessä eli melkoista rillumareita oli tarjolla. Suurin osa mestareista oli pukeutunut teeman mukaisesti, joten ruutupusakkaa, sarkahousua, lierihattua ja lapikasta vilkkui joka puolella juhlapaikkaa. Rempseästi sujuneen illan vaikutukset olivat silmin nähden havaittavissa vielä seuraavana päivänä, kun blogissani jo aiemmin esitelty Sami Revon ruokarekka rullasi hotelli Pohjanhovin eteen.

Ruokarekan vierailu liittopäivillä oli osa tapahtuman minimessuja, joita varten kokosimme kuuden kimpan ammattikeittiöiden parhaista yhteistyökumppaneista. Kortensa kekoon kantoivat HKScanin lisäksi Unilever, Arla, Myllyn Paras, Filos ja Dieta. Ruokalistan suunnittelu oli annettu minun ja Sami Rekolan huoleksi, mutta nou hätä. Aiempien liittopäiväkokemusten perusteella tiesimme kyllä, minkälaista sapuskaa aamuyön tunneille asti valvoneille mestareille kannattaa tarjota.

Ränniruokaa ruokarekasta.

Ränniruokaa ruokarekasta.

Kymmenen asteen pakkasesta huolimatta homma sujui mainiosti. Safkat tekivät hyvin kauppansa ja actionia riitti keittiömestarien päästessä vähitellen uuteen vauhtiin. Lopullisena herätyksenä toimi yllätysjälkkärimme, kokonaan rommissa uitettu runebergintorttu. Näillä eväillä jaksettiinkin sitten iltaan asti, jolloin oli vuorossa liittopäivien juhlallisin osuus.

Iltajuhlan paikaksi oli valittu Joulupukin oma kotiluola, Santa Park, jossa ilta alkoi ikimuistoisella Napapiirin alituksella 50 metriä maanpinnan alapuolella. Huikaisevan hienoja olivat myös muut maanalaiset maisemat ja juhlasali, jossa nautimme lappilaisesta tunnelmasta ja illallisesta. Ainutlaatuista tunnelmaa iltaan toivat Lapin noidat taikoineen ja saipa osa mestareista Lapin kasteenkin ensimmäistä kertaa elämässään. Illan kohokohtiin kuului myös tunnustusten jako ansioituneille keittiömestareille.

Napapiirin alta kohti illallisjuhlaa.

Napapiirin alta kohti illallisjuhlaa.

Ainutlaatuinen oli myös Lapin Keittiömestarien suunnittelema ja valmistama illallinen. Pohjoisen omia raaka-aineita kunnioittaen rakentanutta ateriaa kiiteltiin parhaaksi koskaan liittopäivällä tarjotuksi ja kehuihin on helppo yhtyä. Melkoisen haasteen heittivät lappilaiset isännät tulevien liittopäivien järjestäjille. Seuraavana panevat parastaan pohjoiskarjalaiset, joilla on kunnia järjestää SKM:n liittopäivät helmikuussa 2018.

PS. Liittopäiviltä lähti viesti myös valtakunnan päättäjille. Suomen Keittiömestarit haluavat olla Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi mukana nostamassa Suomea ruokamatkailumaana maailmankartalle. Lue lisää tästä >>

 

Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.