Rypsipossu valloittaa nyt Aasiassakin

Vuodenvaihde meni livakasti sekä lomaillessa että työn merkeissä, mistä syystä blogin päivityksiin lipsahti tavallista pitempi paussi. Sorry siitä. Joulukuussa alkanut reissukausi ulottui Joensuusta Hongkongiin ja ehdittiinpä siinä välissä lomailla perheen kanssa Thaimaassakin. Noista muista ehkä enemmän tulevissa päivityksissä, mutta nostetaanpa ensimmäisenä esiin viimeisin.

Hongkong by night - portti Aasiaan

Hongkong by night – portti Aasiaan

Hongkongiin tieni vei rypsipossun Aasian valloituksen merkeissä. Rypsipossusta idän suurilla markkinoilla ei kuitenkaan puhuta, koska ”rapeseed” saattaa herättää ihmisissä turhan hurjia mielikuvia. Niinpä maailman paras possunliha tunnetaan Aasiassa tästä eteenpäin nimellä Omega-3 pork. Omegapossun virallisessa lanseeraustilaisuudessa 13. tammikuuta oli sen parhaista puolista kutsuvierasjoukolle kertomassa HKScanin oman väen lisäksi myös professori Pekka Puska. Virallisten seremonioiden jälkeen oli aika kokkien astua esiin.

IMG_2117

Tiimiämme vahvistamaan oli kutsuttu Hongkongin ravintolamaailmassa jo toistakymmentä vuotta vaikuttanut Jaakko Sorsa. Jaakko johtaa kaupungin hienoimpiin hotelleihin kuuluvan The Luxe Manorin yhteydessä toimivaa FINDS-ravintolaa, joka tarjoaa ainoana Hongkongissa skandinaavisen keittiön antimia.

Tällä kerralla päätimme kuitenkin, että Jaakko valmistaa omegapossua aasialaiseen tapaan ja minä vastaan skandinaavisista makuelämyksistä. Siihen varauduin tuomalla kotimaasta mukanani itse poimittuja havuja ja ystäväni Sipoon erämaista keräämää jäkälää. Muovipusseihin pakattujen ”mausteiden” tuominen tullin läpi arvelutti ja mietin jo lennon aikana selityksiä oudoille tuomisille. Onneksi tullimiehen silmä ja koura eivät niitä napanneet vaan kaikki tulivat kunnialle perille.

Savustettua porsaan kareeta, kantarelli-spelttipuuroa,  mustaherukkaa ja jäkälää

Savustettua porsaan kareeta, kantarelli-spelttipuuroa, mustaherukkaa ja jäkälää

Käytössämme meillä oli koko Aasian markkinoille suunnattu sortimentti: kylki kamaran kera, niska, sisäfile, ulkofile luineen ja babyback ribsit. Sovittuamme, että kumpikin valmistaa yhden ruokalajin jokaisesta tuotteesta pääsimme viimein töihin. Kolme päivää misattiin FINDSin keittiössä ja  varsinaiset showt vedettiin läpi Mielen viimeisen päälle viritetyssä show-keittiössä. Tilaisuuksia eri asiakasryhmille oli kaikkiaan neljä, joten kiirettä riitti sekä valmisteluissa että tarjoilussa.

Kutsuvieraita nauttimassa illan antimista.

Kutsuvieraita nauttimassa illan antimista.

Kaikki sujui kuitenkin hienosti ja paikalla olleet keittiömestarit innostuivat kovasti omegapossusta. Ruoan terveellisyys ja turvallisuus ovat arvossaan Aasian maissa, joten omegapossu vastaa hyvin markkinoiden huutoon. Pelkästään Hongkongin alueella – joka on pääkaupunkiseutuamme pienempi – elää noin 7,5 miljoonaa ihmistä, joilla kaiken lisäksi on ostovoima kunnossa. Kun ilmasilta Aasiaan on nyt avattu on helppo uskoa rypsiporsaan menestystarinaan myös idän jättimarkkinoilla. Olkoonkin, että Aasiassa sen nimi on nyt Flodins Omega-3 pork.

IMG_2193

Työmatkan aikana vapaa-aika Hongkongissa jäi vähiin. Ajan puutteen paikkasi kuitenki Jaakko, joka juoksutti minut kymmenessä tunnissa viikon rundia vastaavan kierroksen ympäri kaupunkia. Katsottiin kaikki kaupunginosat, kurkistettiin Hongkongin hienoimpiin hotelleihin ja ihmeteltiin katuruokapaikkojen eksoottisia tarjoomuksia. Viikon aikana mukaan tarttui vielä muutama muukin tuttu, joiden kanssa seikkailtiin muun muassa ravintola Kau Keessä.

Kyllä, hiukan ehdittiin pitää hauskaakin.

Kyllä, hiukan ehdittiin pitää hauskaakin.

Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.