Terveiset lihansyöjän taivaasta

Syyskuussa tuli vietettyä yksi viikonloppu sellaisissa lihan iloissa, ettei paremmasta väliä. Kysessä oli kolmatta kertaa Lontossa järjestetty Meatopia-festivaali, jonka syntysanat on lausuttu missäpä muualla kuin Jenkkilässä, tuossa lihansyöjien paratiisissa.

IMG_8236

Koko festarin idea on houkuttelevan yksinkertainen: kerätään kokoon parhaat kokit parhaista ravintoloista, lyödään eteen pikkuauton kokoiset tynnyrigrillit, otetaan sekalainen sortimentti lihaa ja annetaan mestareille vapaat kädet panna parastaan liekkien loisteessa ja savuisten aromien tuoksussa. Kun tätä likimain pakanallista ruokajuhlaa höystettiin vielä hyvällä livemusalla ja monipuolisella juomatarjonnalla, niin ainakin allekirjoittaneelle maistui koko rahan edestä.

IMG_4005

Tänä vuonna vanhan satama-alueen Tobacco Dockilla oli mukana kolmisenkymmentä ravintolaa omilla grillipisteillään, minkä lisäksi festarin show-lavalla esitteli grillaustaitojaan koko joukko kokkeja eri puolilta maailmaa. Mukana oli myös Rukatontun Matti Hurttia, joka kaikkien Petteri Punakuono -fanien uhallakin grillasi muille malliksi poron sydäntä ja filettä.

Turhan suppeaa ei tapahtuman lihatarjonta ollut kyllä muutenkaan. Hickoryhiililtä siirtyi parempiin suihin kahden päivän aikana tuhansia kiloja possua, härkää, lammasta ja siipikarjaa muodossa jos toisessakin. Ruhoista käytettiin tuttujen osien lisäksi harvinaisempiakin ja pyöripä joissain vartaissa myös kokonaisia ruhoja.

IMG_6748

Varsinainen ruokailupuoli oli järjestetty sujuvaksi. Kaikissa ruokapisteissä toimi maksuvälineenä tapahtuman oma Meatopia-valuutta, jota voi vaihtaa sisään tullessaan oman näläntunteensa viitoittaman määrän. Viiden punnan hintaisella muovikolikolla sai yhden annoksen, joita tulee helposti vetäistyä useampikin päivän mittaan. Itse vetäisin kahdeksan annosta ja siihen päälle normaalit ruokajuomat. Viime mainitut maksetaan muuten käteisellä, eli jokaista puntaa ei kannata muovikolikoihin vaihtaa.

IMG_0460

Oma iskuryhmämme ehti ensimmäisten joukossa sisään ja ajettiin viimeisten joukossa portista ulos. 10-tuntiseksi venähtäneestä päivästä huolimatta Meatopia oli unohtumaton kokemus, jonka kaltaisen näkisin mielelläni myös Suomessa. Paljon jäi mieleen hyviä muistoja myös seuraavalta päivältä, jolloin parantelimme olotilaamme Meatliquor-nimisen ravintolan punamustahämyisessä takanurkassa. Nätin tarjoilijatytön meille kiidättämät chili friesit, hot wingsit ja hampurilaiset sekä jääkylmät oluet palauttivat uskon elämään, minkä jälkeen uskalsimme taas hypätä sekaan Oxford Streetin ihmisvilinään.

Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin Terveiset lihansyöjän taivaasta

  1. Päivitysilmoitus: Best BBQ on the road | Ristoretki

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.