Helmihetkiä Chicagossa

Ristoretket maailmalle alkoivat jytäkästi syyskuussa, kun suunnistimme Chicagoon katsomaan suosikkibändini Pearl Jamin 20-vuotisjuhlakeikkaa. Laulusolisti Eddie Vedderin kotikonnuilla juhlakiertueensa avannut bändi oli hurjassa vedossa ja tarjosi eri puolilta maailmaa tulleille hardcore-faneilleen koko lailla unohtumattoman konsertin.

Vaikka reissussa monen mielestä maistuu huonompikin ruoka, olivat tällä matkalla musiikin lisäksi myös menut kohdallaan. Matkamuonituksen kohokohdan muodosti vierailu keittiömestari Homaru Cantun isännöimässä ravintola Motossa. Cantu on yksi jenkkilän tämän hetken puhutuimpia chefejä, jonka tekemisiä seurataan ahkerasti myös muualla maailmassa.

Molekyyligastronomiasta innostunut Cantu on rakentanut ruokailusta ainutlaatuisen elämyksen, jossa asiakkaalla on oma aktiivinen roolinsa. Itse valitsemamme monipuolinen maistelumenu oli hienosti rakennettu kokonaisuus, jonka yllätyksellisyys alkoi heti aterian ensi hetkillä.

 

 

 

 

 

 

Syötävästä materiaalista valmistettu ruokalista näet kääräistiin pikku herkkupalojen kanssa japanilaisittain rullalle ja nautittiin aterian avauksena.

Yhtenä ruokalajina nautimme karitsaa, jonka juju oli korkkiruuvimaisen haarukan varren sisään sijoitetussa timjamissa. Jokaisen suupalan myötä haarukasta nenään tulvahtavanutta timjamin tuoksua täydensi pöytään tuodusta lasipallosta leijaillut savun aromi. Saman pallon sisältä löytyivät myös mausteet seuraavaksi nauttimaamme salaattimaiseen annokseen, jonka pääraaka-aineina olivat kevyesti savustettu tomaatti ja amerikkalainen juusto.

 

 

 

 

 

 

Koko ateriointi jatkui samaan tapaan eikä edes pöydässämme palanut kynttilä jäänyt pelkäksi tunnelman tekijäksi. Hämmästykseksemme oli melkoinen, kun tarjoilija kantoi eteemme pienet pasta-annokset, nappasi palavan kynttilän käteensä ja valutti sulaa vahaa pastojemme kastikkeeksi!

Chicagon ravintoloista erikoismaininnan ansaitsee myös Japonais, jossa keikkafiilikset yhä mielessä tilasimme annoksen nimeltä The Rock. Nimi oli vallan hyvin kohdallaan, koska hetken kuluttua tarjoilija pamautti pöytäämme kuumuuttaan hohkavan kivenmurikan. Onneksi pöytään saapui myös annos ohuita Kobe-härän siivuja, jotka syömäpuikkoja apuna käyttäen paistoimme kiven päällä aterian alkupaloiksi. Hieno tarjoiluidea, josta joku muu on ehtinyt ladata videonpätkänkin YouTubeen. Katso video tästä.

 

 

 

 

 

 

Paljon olisi matkasta muutakin kerrottavaa, mutta eipä koetella lukijoiden kestokykyä näin alkuvaiheessa tämän enempää. Kommentoida saa vapaasti ja kysellä vinkkejä oman Chicagon-matkan suunnittelua varten. Ristoretket jatkaa uusiin ruokapöytiin.

Kategoria(t): Matkalla. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

5 vastausta artikkeliin Helmihetkiä Chicagossa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.