Grillikausi on kuumimmillaan!

Näin kesäaikaan grillaaminen on suomalaisten suurta kansanhuvia, josta on tullut myös melkoista välineurheilua. Lajiin eniten hurahtaneilla on pihoissaan toistakymmentä erilaista grilliä ja monessa naapurustossa on käynnissä jatkuva varustelukisa. Viimeistä huutoa edustavia grillejä ja varusteita tärkeämpää on kuitenkin se, mitä ja kuinka grillissä valmistaa. Hyvät raaka-aineet ja huolellinen esivalmistelu ovat onnistuneen lopputuloksen varmin tae.

Yksi tämän kesän hittituotteita on grillauksen kultamaassa eli jenkkilässä suosittu flank steak. Litteä naudan kuvepala on maukas ja vähärasvainen tuttavuus, joka on kaiken lisäksi nopea ja helppo valmistaa. Omasta mielestäni flank steak ei kaipaa minkäänlaista marinointia, vaan ainoastaan kunnon mausteet pintaansa. Hyvään lopputulokseen pääset vaikkapa keväisen Grillistara-kisan voittajareseptillä.

20150330 HK Scan Pro. Mainoskuva. PHOTO: Roni Lehti.

Grillistaran flank steak

Ainekset:

• 0.9 kg Chosen by Farmers Flanksteak

• 5 valkosipulinkynttä

• 5 timjaminoksaa

• 2 rkl sinapinsiemeniä

• 2 rkl suolaa

• 1 rkl mustapippurirouhetta

• Tilkka oliiviöljyä

Valmistusohje:

Penslaa flank steak molemmin puolin oliviiöljyllä ja grillaa siihen kaunis väri kuumassa grillissä. Hiero sen jälkeen pintaan reilusti suolaa sekä mausteita ja kääri liha folioon. Aseta lihaan paistomittari ja kypsennä grillissä miedolla lämmöllä, kunnes lihan lämpötila on +58° C.

Viipaloi kypsä liha ohuiksi siivuiksi ja tarjoa esimerkiksi perunoiden ja tuoreiden kasvisten kera. Flank steakin viipaleet sopivat mainiosti myös tacojen, wrappien ja burrittojen täytteeksi sekä leikkeleeksi leivän päälle.

Muista myös grillaajan 10 käskyä!

  1. Puhdista grillisi aina käytön jälkeen. Uuden grillaussession aloittaminen käy mukavammin ja puhtaasta grillistä saat herkullista ruokaa.
  2. Esivalmistele kaikki syötävät ja juotavat hyvin. Näin sinun ei ei tarvitse ravata keittiön ja grillin välilä.
  3. Käytä kauden kasviksia. Niissä maku on parhaimmillaan.
  4. Anna grillin syttyä kunnolla. Hiilillä saat parhaan maun.
  5. Jätä grilliin tilaa epäsuoralle grillaukselle, jossa lihat voivat kypsyä ja vetäytyä miedossa lämmössä.
  6. Pyyhi marinadit pois tuotteiden pinnasta. Öljy syttyy palamaan ja antaa kitkerän maun grillattaviin tuotteisiin.
  7. Ryöppää grillattavat kasvikset kiehuvassa vedessä. Näin ne kypsyvät tasaisesti, eivätkä pala pinnalta ja jää sisältä raaoiksi.
  8. Käytä grillatessa luotettuja saavustuslastuja miedon savun maun korostamiseen.
  9. Varaa itsellesi aikaa, hyvää musaa ja kylmää juomaa. Nauti grillaamisesta, niin minäkin teen!
  10. Grillata voit vuoden ympäri säässä kuin säässä, toki mieluisinta se on auringon paahteessa, shortsit päällä ja kylmä bisse kourassa.

Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.