Laajenna ruokareviiriäsi

Hyvän ruoan perässä kannattaa toisinaan ajella kotikulmia kauemmaksikin. Itse reissasimme taannoin Porvooseen, suuntana kovasti kehuttu SicaPelle Wining & Dining. Riku ja Johanna Stenroosin pyörittämä bistrohenkinen pikku ravintola sijaitsee kirkonmäellä, taiteilija Ville Vallgrenin lapsuusvuosien pihapiirissä. Erikoisen nimensä ravintola on saanut Villen rakkaalta lemmikkipossulta, joka tarinan mukaan päätyi huvilalla vieraisilla olleen Akseli Gallen-Kallelan susikoirien suihin.

SicaPelle tarjoaa viikottain vaihtuvan set menun, josta asiakas voi valita mielensä mukaan kolmesta seitsemään maisteluannosta. Keittiömestari Samuli Wirgentiuksen isännöimässä keittiössä suositaan lähiruokaa ja kauden raaka-aineita. Monipuolista viinilistaa täydentää hyvä valikoima eri tyyppisiä oluita.

Tuttuun tapaan kahlasimme taas koko listan läpi eli tilasimme itse kullekin koko seitsemän ruokalajin menun. Sen nautittuamme totesimme, että SicaPelle ylitti odotuksemme rimaa edes hipomatta. Ruoka oli maultaan erinomaista ja esillepano houkuttelevaa. Aterian kruunasivat äärettömän hyvin eri ruokalajeille mätsänneet juomavalinnat.

Comte-juustoa, paahdettua juuriselleriä ja mallasleipää SicaPellen tapaan.

Comte-juustoa, paahdettua juuriselleriä ja mallasleipää SicaPellen tapaan.

Onnistuneen aterian jälkeen innostuimme jäämään Porvooseen vielä yöksikin. SicaPellen kanssa saman katon alta löytyy Stenrosien omistama boutique-hotelli Onni, jossa nukuimme makoisat yöunet. Hotellissa on neljä eri tyyliin sisustettua huonetta ja sviitti 1700-luvulla rakennetussa erillistalossa.

Lyhytlomasemme päätteeksi teimme vielä leppoisan aamukävelyn pikkukaupungin fiilistä ihaillen ja edellisillan syöminkejä ja juominkeja sulatellen. Kokonaisuutena visiitti Porvooseen oli hieno kokemus ja toi kivaa vaihtelua kotikaupungin ravintolakierroksiin. Seuraavaksi kenties vaikka Lahteen, jossa myös on lukuisia tasokkaita ruokaravintoloita.

Ruokareviirin laajentamista kannattaa kokeilla myös muualla Suomessa, sillä kaikki hyvä ei ole keskittynyt suuriin kaupunkeihin. Muualla Euroopassa ihmiset matkustavat viikonloppuisin hyvän ruoan perässä pitkiäkin matkoja, joten miksipä ei meilläkin.

Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.