Tästä kaikki alkaa


Tästä alkaa kokin elämässä jotain uutta. Pääsen jakamaan ajatuksiani blogin avustuksella. Kun mietin 28 -vuotista työuraani niin kyllä kokkina oleminen on hieno asia. Olen työskennellyt Suomessa, Ruotsissa, Italiassa, Norjassa, Englannissa, Amerikassa, Virossa, Espanjassa siis maailmaa on tullut nähtyä ja siitä on vielä maksettukin. Ruoka vie minua maailmalle myös lomailun yhteydessä. Valitsen matkakohteet ravintoloiden perusteella toki kesällä uima-allas, aurinko ja surffaaminen vaikuttavat kohteen valintaan. Tämän vuoden lomakohteet ovat olleet Hawaii ja Bali. Näissä kohteissa yhdistyivät kaikki intohimoni.

Olen kokannut kymmenissä eri keittiöissä, maan alla, maan pinnalla, rakennusten katolla, metsissä, vuorilla, hiekkarannoilla, golf hiekkaesteessä (rosvopaistia), lumilinnassa…. ja jopa eräs ravintola ja keittiö on kohotettu nostokurjella 46 metrin korkeuteen jossa asiakkaat saavat ihastella upeita maisemia ja nauttia upeista ruoka elämyksistä mitä me kokit heille loihdimme.

Kokkina maailmaa kiertäessäni olen tutustunut hyvin kymmeniin eri kansallisuuksiin ja heidän kauttaan myös oppinut heidän kulttuuria ja siitä minulle tärkeintä asiaa eli autenttista ruokaa. Tämän avulla olen saavuttanut jotain mitä rahalla ei voi ostaa eli kyvyn kommunikoida englannin kielellä. Kokkina olen myös saanut maistaa palan kuuluisuutta toimiessani tuomarina Master Chef Suomi ohjelmassa.

Ruoka ja kokkaaminen on minulle elämäntapa, harrastus ja työ. Olen siis hyvin onnellinen ihminen ja sitä onnea jaan myös muille ihmisille. Nyt pääsen kokeilemaan kuinka saan välitettyä ajatuksiani ja ruuan ihanuutta kirjoitetun sanan muodossa, tulevaisuudessa pääset seuraamaan ja antamaan palautetta kuin hoidan tämän homman. Tässä jotain ajatuksiani mitä tulen teille kertomaan. Liitän blogiini valokuvia ja videoita aiheista.

Tästä alkaa Risto Retket.
T. Kokki

Kategoria(t): Matkalla. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

3 vastausta artikkeliin Tästä kaikki alkaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.