Ei oo puuhiiligrillin voittanutta!

Kevään grillikausi sai tavallista huikeamman startin, kun demokeittiöömme rullasi kokeiltavaksi Mibrasa-puuhiiligrilli. Ihan jokamiehen grillistä ei olekaan kysymys, vaan tämä Espanjan ihme on suunniteltu puhtaasti ammattikeittiöiden käyttöön.

Puuhiilillä lämmitettävä Mibrasa on ruuanlaitossa likimain yhtä monikäyttöinen kuin se kuulu Sveitsin armeijan linkkuveitsi. Se toimii haluttaessa niin grillinä, uunina kuin savustimena. Grillattaessa Mibrasa tuo lihaan aitoa savun aromia ja hiiligrillin makua. Lopputuloksen ero vaikkapa pannulla paistettuun pihviin verrattuna on kuin yöllä ja päivällä. Paistopinnasta tulee hiilien hehkussa erinomainen ja haluttu kypsyys on helppo saavuttaa siirtämättä pihvejä loppukypsennyksen ajaksi erilliseen uuniin. Mibrasalla grillatessa huomaa todella, kuinka hyvältä liha voi parhaimmillaan maistua.

10373675_674774185922351_1058555306139243608_n

Mibrasa mahdollistaa myös epäsuoralla lämmöllä kypsentämisen, mikä on mainio tapa esimerkiksi kalan ja äyriäisten grillaukseen. Monikäyttöisyyttä lisää mahdollisuus valita kypsennykseen joko ylä-, ala- tai sivulämpö. Tosi paksujen seinämien ansiosta Mibrasassa on hyvä valmistaa myös yön yli haudutettavia ruokia. Savustusta kokeilimme broilerin rintafileillä ja siinäkin lopputulos oli verraton, mihin oma osuutensa oli tietysti savustukseen käytetyillä viskitynnyrin lastuilla.

Mibrasa 4

Kuvassa oikealta: Tom Tapper (HKScan Pro), Johan de Clercq ja Vesa Saaristo (Dieta Oy)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mibrasan salaisuuksiin meitä oli grilliuunia maahantuovan Dieta Oy:n edustajan lisäksi opastamassa belgialainen keittiömestari Johan de Clercq, joka pitää Mibrasan grilliuunia oman ’t Hemelhuizeke -ravintolansa (suomeksi kutakuinkin ”Pieni talo taivaassa”) tärkeimpänä välineenä. Jatkossa tulemme siirtämään saamaamme oppia edelleen asiakkaillemme järjestämällä Mibrasa-valmennuksia HK:n demokeittiöllä.

Mibrasa 3

Pyörillä varustettu Mibrasa-puuhiiligrilli sopii moniin käyttökohteisiin, kausivaihteluita unohtamatta. Lähes savuttamaton Mibrasa voidaan työntää sisällä huuvan alle ja kesällä rullata terassitoimintaa elävöittämään. Siirrettävä grilli soveltuu myös mainiosti kesäfestareiden vetonaulaksi tai pitopalvelun järjestämien juhlien ruokatuotannon sydämeksi. Mibrasan jäljittelemätöntä aromia voidaan hyödyntää myös suurissa tapahtumissa, joissa bankettiuunit ovat pääosassa.

 

Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.