Grillit kuumina jalkapallon merkeissä

Alkukeväällä sain Terävän Pekalta mielenkiintoisen puhelinsoiton. Intohimoisena jalkapallofanina tunnettu tähtikokki oli saanut päähänsä, että futismatseissa voisi vaihteeksi tarjota yleisölle muutakin kuin makkaraa ja lihistä. Suuressa viisaudessaan Pekka oli päätynyt siihen, että minä voisin olla oikea mies funtsimaan hänen kanssaan uusia konsepteja jalkapalloyleisön ruokkimiseen.

Aluksi mietimme asioita kahteen pekkaan. Kenttäoloissa nopeus ja helppous olisi ehdoton vaatimus. Tarvittiin yksinkertaisia raaka-aineita ja ruokalajeja, joiden valmistukseen ei vaadita ammattikeittiön varustearsenaalia. Jonkinlaiseen välilaikatulokseen päästyämme Pekka ehdotti, että mitäpä jos testaisimme ajatuksiamme myös käytännössä.

Näin syntyi idea TPS Chef -tapahtumasta, jossa turkulainen jalkapallokansa pääsisi sanomaan painavan sanansa uusista tarjoiluista. Samalla heitimme pallon myös turkulaisille huippukokeille ja kutsuimme heidät kisaamaan kanssamme siitä, kenen kokkaukset futisväelle parhaiten maistuvat. Minun ja Pekan lisäksi pärstänsä likoon lupasivat laittaa Marko Rauhala, Kari Aihinen, Aki Wahlman ja Antti Vahtera. Järjestelyissä oli vahvasti mukana myös Mia Keskitalo HK:n Turun aluemyynnistä.

IMG_3767

Itse tapahtuma toteutui maaliskuun viimeisenä torstaina turkulaisen ravintola Maunon sisäpihalle pystytetyssä teltassa. Illan ideana oli, että jokaisella kokilla oli käytössä oma grilli annostensa kokkaukseen. Kokit kisasivat toisiaan vastaan, yleisö sai maistella kaikkien tuotoksia ja lopulta äänestää suosikkiaan. Voittajasta leivottaisiin TPS Chef.

Ilmassa oli suuren grillijuhlan tuntua, kun mestarit asettuivat grilliensä ääreen. Herja lensi, kun jokainen kehui kilvan omia annoksiaan ja lateli räävitöntä läppää kilpakumppanien tekeleistä. Lola Odusogan juontaessa noin kolmesataapäinen yleisö viihtyi, nauroi mestarien murjaisuille ja kierteli maistelemassa makupaloja.

Pekan annoksessa oli ylikypsää possunkylkeä, Marko Rauhalan grillissä paahtui ribsejä ja wingsejä. Wahlmanin Akin listalla oli pulled porkia paahdetun patongin päällä ja Kari Vaihisella teriyaki-broilerivartaita korianteri-paprikasalaatilla. Antti Vahtera piti yllä makkaran mainetta matsiruokana ja itse rustasin nakkitikkareita.

IMG_3773

Liekö yleisö vetänyt kotiin päin, mutta kisan voiton vei lopulta tiukan taiston jälkeen Pekka Terävä, joka nuorena palloili itsekin menestyksellisesti TPS:ssä. Tärkeintä oli kuitenkin jalo kilpailu ja ennen kaikkea illan tuloksena syntynyt Stadionherkut-konsepti. Uutta ruokakonseptia kaupataan kaikille Veikkausliigan seuroille, mikä saattaa tuoda aivan uusia mausteita tämän kauden matseihin.

Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.