Suomen mestarin on helppo hymyillä!

Oulun Jäälissä kisattiin Pakkasgrillauksen Suomen mestaruudesta helmikuun puolivälissä. Kaikkien aikojen ensimmäisen, vaan ei taatusti viimeisen SM-kisan järjesti Fat Roosterin ravintoloitsija eli telkkarin Makupaloistakin tuttu Janne Pekkala. Osallistujiksi Janne oli kutsunut allekirjoittaneen lisäksi neljä muuta grillaukseen hurahtanutta mestaria. Kutsun kuulivat ja pihalle koottujen kaasugrillien hanikoihin tarttuivat kanssani tv-kokki Sami Garam, kuusamolaisen RukaTontun isäntä Matti Hurttia, Lidlin Grillimaisteri-kisan voittaja Jouni Talvinen ja Master Chef -voittaja Joonas Hämäläinen.

IMG_3498

Kisatunnelmaa Fat Roosterin pihalle oli tullut aistimaan yli kaksituhatta ihmistä, joten toppahousut meinasivat tutista ihmispaljouden edessä. Yhtään helpommaksi tilannetta ei tehnyt se, ettei yksikään kilpailijoista tiennyt etukäteen mitään kisan säännöistä. Aavistelimme toki, että ihan perusmakkaran grillausta ei ollut odotettavissa, mutta korillinen pakollisia raaka-aineita pääsi silti yllättämään. Vai mitäpä itse sanoisit sortimentista jäistä ankanrintaa, karitsan ja naudan sydäntä sekä anjovista, popcornia, mansikkaa ja suklaata? Annoksia näistä ja muista tarjolla olleista raaka-aineista sai onneksi kokata haluamansa määrän eli ihan kaikkia ei sentään tarvinnut samalle lautaselle sovittaa.

Aikaa kokonaisen aterian loihtimiseen oli varattu vain 45 minuuttia, joten haastetta riitti. Hurtilla huumorilla ja rennolla showmeiningillä homma kuitenkin vietiin kunnialla läpi. Grillit hehkuivat punaisina, kun itse kukin teki parhaansa ja autteli siinä sivussa myös kilpakumppaneitaan. Tiukan, mutta rehdin kisan päätteeksi oli tuomarineuvoston vuoro arvioida kilpailijoiden suoritukset ja niin siinä vain kävi, että Pakkasgrillauksen ensimmäiseksi Suomen mestariksi kruunattiin allekirjoittanut. Pitäisiköhän oikein käyntikorttiin painattaa tämäkin titteli?

Kuumia kisatunnelmia voit aistia alla olevasta videosta.

 

 

Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.