Tervaa, tervaa, enemmän tervaa!

Kesäkuun alkupuolella pääsin kokkaamaan kotikonnuilleni Ouluun, jossa järjestettiin kolmipäiväiset Makua Karnevaalit. Ouluhalliin rakennetussa tapahtumassa oli yli sata näytteilleasettajaa pienistä lähiruokatuottajista keittökoneiden ja -kalusteiden edustajiin.

Ohjelmapuolen kohokohtia olivat asiantuntijoiden vetämät viinikoulutukset ja -tastingit sekä tietysti karnevaalien näytöskeittiön kokkaussessiot, joissa kanssani vuorottelivat Tomi Björck ja Jyrki Sukula. Juonnoista vastasi juohevaan tapaansa Janne Pekkala, jonka hoitaessa puheet me kokit saimme paneutua täysillä itse asiaan eli ruoanlaittoon.

kuva

(kuvassa kokkikolmikko ja BW-ravintoloiden keittiöpäällikkö Serko Rantanen)

Kolmen kokin kesken työnjako oli selkeä. Tomi tarjosi itämaisia makuelämyksiä ja Jyrki italialaisia herkkuja. Omien näytösteni teemana oli skandinaavinen keittiö, mihin paljasjalkaisena oululaisena otin tietysti tervantuoksuisen näkökulman. Tervanarulla sidotusta lohitournedoksesta syntyi mainio lohitervados ja possunkyljelle oululaista makua antoi TervaQ:ksi nimeämäni BBQ-kastike. Pohjoisen luonnon antimista hyödynsin myös koivunlehtiä ja kuusenkerkkiä, jotka kävin itse poimimassa näytösten väliajalla. Koivunlehdet antoivat aromia graavattuun loheen ja kuusenkerkistä keitin makeaa siirappia jälkiruokamarjojen seuraksi.

Kotiyleisön edessä oli ilo esiintyä ja näyttää, että seudun omia makuja voi soveltaa ja korostaa uusin tavoin. Kun myös yleisöä oli jokaisessa näytöksessä ihan kivasti, niin ensimmäisistä Makua Karnevaaleista jäi hyvä maku. Ehkäpä ensi vuonna uudelleen.

Tuukkonää myös?

Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin Tervaa, tervaa, enemmän tervaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.