Riistakokit framilla Rukalla

Kuusamon Rukalla vietettiin lokakuun puolivälissä Riistapeijjaisia, joissa sain ilon olla yhtenä tapahtuman kolmesta Special Guest Chefistä. Lisäkseni pannujen ja kattiloiden ääressä hääräsivät telkkarin Makupalat-ohjelmasta tuttu Pekkalan Janne sekä stadin slangilla soppaa sekoittava Sami Garam.

Viikonlopun aikana Riistapeijjaisia vietettiin neljässä eri ravintolassa ja homman juoni oli kaikissa sama. Ravintoloiden keittiömestarit kantoivat eteemme aterian pääainekset, joiden joukosta löytyi muun muassa riekkoa, hirvenmaksaa, poronkieltä, haahkanrintaa ja muita lähiseudun herkkuja. Lisukkeita varten saimme avaimet keittiön ruokavarastoon ja aikaa aterioiden suunnitteluun annettiin maksimissaan tunnin verran.

Ruoan valmistus tapahtui ravintolasalissa, johon esimerkiksi Rukatontussa pystytimme keikkakeittiön kolmesta kaasuliedestä ja vinosta pinosta pannuja ja kattiloita.

Nopeatahtisen kokkaamisen aikana kerroimme asiakkaille eri raaka-aineista, niiden käytöstä, illan menusta ja tarjoilimme pikku maistiaisia jo etukäteen. Illallisen aikana jatkoimme seurustelua asiakkaiden kanssa, kiersimme kyselemässä heidän mielipiteitään illan antimista, vastasimme heidän kysymyksiinsä ja niin edelleen. Huikean hienoa viikonloppua täydensivät Rukan torilla pidetyt maalaismarkkinat, joissa vedimme näyttävän ulkoshown liekityksineen kaikkineen.

Yleisön innostus muistutti taas mieleen, kuinka iso elämys kokin työskentelyn seuraaminen voi asiakkaalle olla. Siksi kaikkien kokkien kannattaisikin astua rinta rottingilla keittiöstä salin puolelle. Jos ei kokkaaminen oman ravintolan salissa onnistukaan, niin aina kannattaa kuitenkin kiertää jutustelemassa asiakkaiden kanssa.

Kokin vierailu pöydässä saa asiakkaan tuntemaan itsensä tärkeäksi ja asiakkaan kehut kohottavat kummasti kokeneemmankin kokin itsetuntoa. Asiakkaan huomioiminen myös tällä tavalla on asiakaspalvelua parhaimmillaan, josta hän kertoo mielellään eteenpäinkin.

Ei siis muuta kuin rohkeasti framille ja  hyvän ruoan ilosanomaa levittämään! Vaikka sitten rumpua lyöden, kuten Pekkalan Janne Rukalla.

 

Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin Riistakokit framilla Rukalla

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.