Marraskuun alkupuolella minulla oli ilo päästä kokkaamaan aivan ainutlaatuisessa keittiössä. Kyseessä oli ruokakuvauksiin erikoistuneen valokuvaaja Sami Revon omin käsin Mersun nelivetoisesta Unimog-kuormurista rakentaman ruokarekan kyökki. Idean mobiilikeittiön rakentamiseen Sami oli saanut jenkeistä, jossa hänellä on ollut tapana asustaa muutama kuukausi vuosittain. Varsinaista esikuvaa autolle ei kuitenkaan löydy, vaan hulppea peli on uniikki koko maailman mittaluokassakin.
Kompaktin kuormurin sisältä löytyy tasokas keittiö, jonka sydämenä toimii ammattipiireissä kovasti kehuttu Mibrasa-puuhiiliuuni. Mibrasan tarjoamien mahdollisuuksien ympärille rakentui myös menumme, joka kävi mainiosti kaupaksi oman myyntikokouksemme osallistujille. Lihaa säästämättä smoukkasimme tarjolle ylikypsää rypsiporsaan kylkeä sekä grillasimme hampurilaisia, buffalobroileria, makkaroita ja baskilaisia porsaanposkia. Tässä katukeittiössä onnistuu siis muukin kuin hodarien lämmittäminen.
Pikkupakkasessa läpi vedetty testi-illallinen oli täysi suksee. Keittiössä painettiin duunia vinyylisoittimelta raikaavan musan tahdissa ja pihalla lämmiteltiin ghettotulien, eli tynnyreissä palavien halkojen loisteessa. Lisätunnelmaa pimenevään syysiltaan toivat lämminsävyiset ulkovalot, jotka johdattivat ruokailijat noutamaan annoksensa tarjoilupisteelle johtavia portaita pitkin. Portaiden yläpäästä oli mahdollisuus samalla tarkastella lähempääkin keittiön varustusta ja ihailla sen valkoista ja teräksenhohtoista tyyliä.
Ei siis ihme, että kaikki mukana olleet ihastelivat Samin ideoimaa ja rakentamaa comboa sekä sen toimivuutta. Ideoita ajoneuvon käytöstä erilaisissa tilaisuuksissa ja kohteissa nousi ilmoille vaikka kuinka paljon, sillä maastokelpoisella Unimogilla keittiön voi viedä kadunkulmia karumpiinkin maisemiin. Talven tullen Samin ruokarekka saattaa hyvinkin tulla vastaan jossain hiihtokeskuksessa tai muualla lumisen luonnon keskellä. Samin mukaan auto on vuokrattavissa ympäri vuoden, mutta yhdellä ehdolla. Virne suupielessä esitetty vaatimus on, että kokit tyytyvät kolistelemaan keikoilla vain kattiloita eivätkä pyri Unimogin rattiin peltejä ruttaamaan.