Kirjoittajan arkistot:Kokki

Uutta kohti Aasian kautta!

Maaliskuun alkajaisiksi käytiin vauhdittamassa HKScanin rypsipossun vientiä Kauko-Itään. Reissu lähti mainiosti käyntiin, kun Finnairin koneeseen noustuamme meidät ohjattiin ihan oikeille business-luokan paikoille. Ensi kertaa elämässä kohdalle osuneesta tilaisuudesta innostuneena otinkin sitten lentomatkasta kaiken irti. Vetäisin viiden ruokalajin ateriat aperitiiveineen ja … Lue loppuun

Kategoriat: Ei kategoriaa | Jätä kommentti

Bocusen jälkilöylyjä Lyonista

Maailman kovimman kokkikisan kaksivuotiskausi päätyi maaliin Lyonissa tammikuun viimeisellä viikolla. Suomea kauden 2015-2017 Bocuse d’Or-kilpailussa edusti keittiömestari Eero Vottonen assistenttinaan Miikka Manninen. Matti Jämsenin valmentaman tiimin työ palkittiin kuudennella sijalla, vaikka virheetön suoritus olisi monien mielestä ansainnut enemmän. Yli satapäisen … Lue loppuun

Kategoriat: Ei kategoriaa | Jätä kommentti

Joulutoivotusten aika – keep on cookin’

Taas on tullut yksi vuosi lisää mittariin ja monessa liemessä on miestä keitetty tänäkin vuonna. Kotimaata kierrettiin monta kertaa ristiin rastiin HKScan Pron asiakkaita jelppimässä, oppia jakamassa ja myös vastaanottamassa. Eri keittiöissä ja tapahtumissa tehtiin töitä hyvien tyyppien kanssa ja … Lue loppuun

Kategoriat: Ei kategoriaa | Jätä kommentti

Kulinaarista ilosanomaa Joensuuhun

Local Bistro halusi tuoda iloa marraskuiseen Joensuuhun ja mikäpä ihmistä enemmän ilahduttaisi kuin hyvä ruoka. Kanssamme kulinaarista ilosanomaa julistamaan kutsuimme hyvän ystäväni Pekka Terävän, jonka mukana Pohjois-Karjalan pääkaupunkiin matkasi Olo Groupin juomapuolta mestaroiva Kim Moliis. Misaaminen aloitettiin torstaiaamuna Pohjois-Karjalan ammattiopiston keittiössä. … Lue loppuun

Kategoriat: Ei kategoriaa | 1 kommentti

Vlog it, beibi!

Töttörötöö! Nytpä töräytetään fanfaarit Ristoretki-blogin ensimmäisen ihan itse tehdyn videon kunniaksi. Facebookiin olen vetäissyt jokusen live-videon aiemminkin, mutta nyt  ensimmäistä kertaa täällä. Jos vastaanotto ei ole täysin tyrmäävä, niin saatte nauttia näistä videopätkistä silloin tällöin myös jatkossa. Mukana videolla on … Lue loppuun

Kategoriat: Ei kategoriaa | Jätä kommentti

Best BBQ on the road

Syyskuun alkajaisiksi tuli reissattua työn merkeissä niin Lontoossa kuin Tallinassa. Lontoossa kohteena oli suurta suosiota nauttiva Meatopia-tapahtuma, jossa vierailin myös viime vuonna. Tarinaa vuoden takaisista fiiliksistä löydät täältä. Tallinnaan matka vei Sauce Forumin merkeissä. Tuttuun tapaan Meatopian grillien ääreen oli … Lue loppuun

Kategoriat: Ei kategoriaa | Jätä kommentti

Ruokaa ja taidetta myrskyn silmässä

Keittiömestari Pekka Terävän Food Campin ideoimaa taidetta ja kulinarismia yhdistelevää Food & Art -tapahtumaa vietettiin taas Mäntässä 25-28. elokuuta. Kolmatta kertaa järjestetyn tapahtuman illallistarjoiluista vastasivat kansainvälisesti tunnetut ulkomailla työskentelevät suomalaismestarit. Australiasta asti paikalle saapui Pasi Petänen, Havajilta Göran Streng, Hongkongista … Lue loppuun

Kategoriat: Ei kategoriaa | Jätä kommentti

Hyvä ruoka tähdittää kesän tapahtumia

Suomen kesä on täynnä mitä erilaisimpia tapahtumia, joista maukkaimpia ovat varmasti erilaiset ruokatapahtumat. Niiden joukkoon mahtuu niin pieniä paikallisia maalaismarkkinoita kuin kansainvälisyyttä henkiviä gourmet-tapahtumia. Omat festivaalinsa ovat saaneet myös monet suomalaiset raaka-aineet, kuten esimerkiksi varhaisperunat, saariston silakat, avomaan kurkut ja … Lue loppuun

Kategoriat: Ei kategoriaa | Jätä kommentti

Nyt grillataan kuvaruudussakin!

Moni varmaan muistaa, että tuomaroin telkkarissa aikoinaan Suomen MasterChef -kisaa. Kesän kynnyksellä pääsin tekemään comebackin teeveemaailmaan, kun Nouhau Productions otti yhteyttä ja kysyi haluaisinko mukaan heidän uuteen tuotantoonsa. Aikoivat tehdä Huomenta Suomeen Grilli-nimisen osuuden ja heidän mielestään meikäläinen, vasta grillauksesta … Lue loppuun

Kategoriat: Ei kategoriaa | Jätä kommentti

Koko Vuoden Grillauskirja nyt kirjakaupoissa!

Nyt se on valmis ja kaupoissa! Vuoden päivät meni sitä tehdessä, mutta olihan se kaiken vaivan arvoista. Kyse on tietysti toukokuun alussa julkisuuteen saatetusta Koko Vuoden Grillauskirjasta, minkä ansiosta allekirjoittanutta saa vastedes tituleerata myös keittokirjailijaksi. Innostuneen vastaanoton saanut kirja kertoo … Lue loppuun

Kategoriat: Ei kategoriaa | 2 kommenttia